Лучший оператор детских и молодежных программ!

Курс валют 18.07.2017:  $: 26.00 грн.  €: 29.85 грн

+38 044-486-7121

Список документов и требования к ним. Консульство Чехии.

Звертаємо увагу, що відповідно до вимог Консульства Чеської Республіки, починаючи з 1 квітня 2015р. Візовий Центр буде не в праві приймати документи у заявників, які надають неповний комплект документів. Просимо усіх заявників заздалегідь підготувати повний пакет документів відповідно до обраної візової категорії.

Для громадян України та громадян інших країн, які легально проживають на території України, які подають документи на категорію візи «Туризм» список необхідних документів наступний:

         1. <<Анкета>>       Заповнена та підписана особисто заявником (за неповнолітніх дітей заповнюють батьки або офіційні опікуни).

        2. Паспорт або інший проїзний документ.

  • Паспорт повинен бути наданий в оригіналі (інші діючі закордонні паспорти також мають бути надані).
  • Копія всіх сторінок з відмітками, а також попередніми шенгенськими візами.
  • Не старше 10 років (продовжені паспорти не приймаються).
  • Термін дії паспорту повинен бути мінімум 3 місяці після закінчення терміну дії візи.
  • Паспорт повинен мати мінімум 2 (дві) вільні сторінки.
  • Оригінал та копія всіх сторінок з відмітками громадянського паспорта або оригінал та копію ID картки з оригіналом та копією довідки про реєстрацію/перебування особи.

​         3. Дві кольорові фотографії.

  • Розмір 35 х 45 мм.
  • Білий фон.
  • Зроблена не більше 6 місяців тому назад.

 4.  Підтвердження зайнятості / діяльності та доходів.

  • Для працюючих осіб - оригінал довідки з місця роботи, в якій вказана посада, заробітна плата за останні 6 місяців, дата прийому на роботу і затверджений період відпустки. У довідці має бути вказано ім'я і посаду людини, яка підписала довідку, реєстраційні та контактні дані компанії, а також довідка має бути завірена мокрою печаткою.
  • Для приватних підприємців - ліцензія, реєстраційне свідоцтво та остання податкова декларація.
  • Для пенсіонерів - пенсійне посвідчення або документ про розмір пенсії.
  • Для студентів та учнів - підтвердження від навчального закладу з підтвердженням відпустки. Додатково може знадобитися студентська заліковка.
  • Для не працюючих осіб - письмове роз'яснення про трудове становище заявника, підписане особисто заявником. Додатково може бути надана копія трудової книги з попередніх офіційних місць працевлаштування.

5. Підтвердження достатніх фінансових коштів для покриття витрат під час поїздки (надається одне підтвердження на вибір).

  • Банківський рахунок, який підтверджує достатність коштів і транзакції за останні 3 місяці. Банківська виписка надається в оригіналі та має бути завірена печаткою банка. Депозитні рахунки не приймаються! Це має бути поточний або картковий рахунок.
  • Залишок на рахунку має бути із розрахунку 50-70 евро в день перебування за кордоном. Наприклад, якщо у вашому турі перебування за кордоном буде 6 днів, то на рахунку має бути 60 евро х 6 дней= 360 евро (або еквівалент в любій валюті).
  • Якщо Ви спеціально для поїздки відкриєте рахунок, в такому разі вам потрібно взяти  «Довідку з банку» в якій буде написано, що рахунок був тільки що відкритий. Наприклад: «рахунок був відкритий 27.09.2016 та залишок на рахунку на сьогоднішній день (на 27.09.2016) складає 360 евро».
  • Спонсорство: нотаріальна спонсорська заява, яка покриває весь період бажаної візи, а також банківські транзакції спонсора. На неповнолітніх дітей та подружжя також оформлюється спонсорська заява.

      6. Додаткові документи для дітей до 18років, які подорожують самостійно або тільки в супроводі одного з батьків.

  • <<Письмова згода>> одного / обох батьків (якщо вони не їдуть з дитиною) - документ повинен бути нотаріально завірений, подається оригінал і копія, а також має покривати увесь бажаний період дії візи. У разі якщо є тільки один опікун, потрібне: свідоцтво про народження, судове рішення про опікунство, свідоцтво про смерть або інший документ, який підтверджує реальний стан речей.
  • Копія закордонного або внутрішнього паспорта батьків.
  • Свідоцтво про народження - оригінал та копія.
  • Банківська виписка в оригіналі та завірена печаткою банка.Банківський рахунок, який підтверджує достатність коштів і транзакції за останні 3 місяці. Депозитні рахунки не приймаються! Це має бути поточний або картковий рахунок. Залишок на рахунку має бути із розрахунку 50-70 евро в день перебування за кордоном.

Генеральне консульство має право вимагати будь-які інші документи, які підтверджують дані, зазначені в анкеті, і на підтвердження мети перебування, фінансового, соціального стану та стану здоров'я і т.д. Генеральне консульство також має право викликати заявника на співбесіду.