Сиена

Перша фотографія у статті
Опубликовано

У програмі «AQUARDENS» - Флоренція - Сієна - Рим - Ватикан - Болонья - Венеція - Будапешт без нічних переїздів, ви відвідаєте таке місто, як Сієна!

Бути під охороною ЮНЕСКО означає бути коштовністю для всього людства. Ні, мова піде не про золоті злитках, а про маленьке італійське містечко Сієна в регіоні Тоскана, відвідати який ви зможете в одному з турів Сант Валентин.

Вдало розташований на трьох пагорбах, він славиться своєю давньою історією і незвичайними традиціями.

Запрошую вас відвідати середньовічні вулички-лабіринти, разом заглянути в затишні куточки, що приховують таємниці і секрети. Кафедральний собор, присвячений Вознесінню Діви Марії, «коронує» найвищий пагорб міста і радує око своїм мармуровим оздобленням. Тут, як в дорогоцінній скриньці, зберігаються роботи Мікеланджело, Пінтуріккьо, Лоренцо Берніні та інших італійських зодчих. Крім того, кафедральний собор може «похвалитися» унікальною інкрустацією підлог, на створення яких пішло 200 років.

Продовжуючи прогулянку по місту, варто відвідати одну з найкрасивіших площ Європи piazza delCampo. За формою вона нагадує вигнуту черепашку, що примикає до міської ратуші з вежею Ненажери. Площа протягом століть служить ареною для проведення традиційних перегонів Паліо, що викликають незмінний інтерес у городян і туристів з різних країн.

Ще хочу зауважити, що 60-тисячне місто славиться одним з найстаріших університетів Італії (заснований в XIII столітті), який щороку відкриває свої двері для 20 тисяч студентів.

Це мала частина пам'яток, якими можна насолодитися під час двогодинної оглядової екскурсії по місту.

Сант Валентин кличе в путь!