Тревізо

Перша фотографія у статті
Опубликовано

Тревізо - напевно найважливіший діловий і культурний центр території між венеціанської лагуною і гірськими хребтами.

У 60 км на північ від берега моря, починаються перші вершини одного з найкрасивіших масивів італійських Альп - Кадòро. Численні гірські струмки з'єднуються в невеликі швидкі річки. І перш ніж злитися з солоними водами Адріатики, зрошують благодатний рівнину, що сподобалася свого часу племенам перших венетов ще до приходу римлян.

Родина знаменитого Просекко - сухого, шипучого, білого вина, на основі якого роблять численні коктейлі-апперітіви, включаючи той же Шприц. Але не тільки просекко! Найвідоміша шинка Сан Даніеле, червоне вино Рефоско, прекрасно поєднується навіть з піцою і рибними стравами. Шипуче червоне Рабозо з ледь відчутною благородною солодкуватої нотою - рідкість для італійських сухих вин.

Хоч Тревізо і в стороні від моря, вважається, що він теж стоїть на воді. У чисті води гірських річечок і струмків, що обплітають і перетинають місто, виглядають середньовічні будинки. Схоже з віконець визирали ще дами часів трубадурів. У храмах чимало фресок 14 століття. Зустрічаються вони і на житлових будинках. Незвичайне для стародавнього міста велика кількість дерев. З мостів люди годують хлібом плямисту форель.

Пам'ятка Тревізо міський музей - це і пастозний 16 століття Тиціана і Бассано, і аскетичний 14 століття "Історій святої Урсули" Томмазо да Модена.

Вишукані художні виставки в палаці герцогів Так Каррара. А на вулицях - дивовижне поєднання старовини з модерном.

Жителі стверджують, що саме їхнє місто є батьківщиною тістечка "Тірамісу" і білого паштету з тріски, "Баккалà мантекàто".

Безсумнівно місто багато виграв, відмовившись від великих торгових центрів. І на вулицях вас чекають художні сюрпризи у вигляді затишних куточків, несподіваних видів з містків і алейок уздовж води, приємних магазинів з домашньою обстановкою.

А в кінці дня вечірні вогні, змішуючись з відблисками заходу, висвітлюють столики численних винних барів і ресторанчиків з приголомшливою кухнею.