Шляхетна столиця від А до Я в турі до Лондона

Перша фотографія у статті
Опубликовано

Кожен другий школяр, який вивчає англійську, мріє побувати там, де вона звучить над тихими синіми водами Темзи, поміж червоних двоповерхових автобусів та біля Біг Бена. А для декого столиця Великобританії взагалі стає кращим містом для роботи та навчання. Тури до Лондона від Сант Валентин – прекрасна можливість опинитися у вирі культурного та ділового життя на 5 чи на 10 днів.

Саме навесні тут можна застати легендарні дощі, котрі не здаються холодними та сумними, а навпаки романтичними та казковими. Особливо коли розмаїття місцевої архітектури, вуличних ліхтарів в класичному англійському стилі, чудесними барвами майорить на мокрому асфальті.

На початку подорожі, дітлахів чекає захоплююча оглядова екскурсія. Монументальність будівлі Вестмінстерського абатства, вишуканість Букінгемського палацу, загадковість Тауера, мальовничість парка Сент Джеймс та Темзової набережної – все це, та навіть більше, нікого не залишить байдужим. Особливої уваги заслуговує пам’ятник адміралу Нельсону на Трафальгарській площі. Коли бачиш, як блакитні води великих фонтанів грайливо охоплюють статую, здається, що великий правитель королівських суден демонструє усім туристам, як свого часу, дужі хвилі Атлантичного океану підкорювались йому. А в далекому 1805 році навіть допомогли розгромити французів в битві при Трафальгарі.

Видатною пам’яткою Лондона вважається Національна галерея, з її величезною колекцією витворів світового мистецтва, починаючи від безсмертних полотен Леонардо і завершуючи зоряною плеядою італійських та французьких портретистів та імпресіоністів.

А яка ж столиця Британського королівства без ЇЇ Величності? Щоправда, Єлизавета II особисто не зможе прийняти в гості юних мандрівників, а от побувати в покоях її літньої резиденції, датованої XI сторіччям, цілком імовірно. Віндзор запам’ятається дітлахам шедевральним оформленням зали для прийому, прикрашеного розкішними гобеленами, роботами Рембрандта та Дейка. В 10 хвилинах на автобусі, знаходиться королівська гробниця при каплиці Святого Георга. Тут відійшли у свою останню дорогу монархи майже всіх династій, від Генріха VIII.

Тур до Лондона, включає також уроки англійської мови. Але вони не мають нічого спільного з нудними шкільними заняттями. В рамках навчання дітлахи зможуть помилуватися величною красою Кафедрального собору Святого Павла та інших архітектурних шедеврів, створених видатним Крістофером Реном. Саме тут відбулась одна із найбільш грандіозних подій в англійській історії — принц Чарльз взяв собі за дружину улюбленицю народів – легендарну принцесу Діану. На її честь згодом була збудована славнозвісна Золота галерея на 530 сходинок. Її також відвідають юні мандрівники. Бо саме з вершини Gold Galery відкривається приголомшливий вид на Лондон.

Святилище усієї англійської нації — Вестмінстерське абатство – також неможливо пропустити. Це видатна будівля, під готичними склепіннями якої, починаючи з 1000-х років, коронувалися всі британські монархи.

А чи знали ви, що у Лондоні можна побачити відразу декілька сотень видів мешканців морських глибин? І для цього не потрібен дайвінг. Лондонський Акваріум – гігантська модель океану, в котрій мешкає середземноморська акула, піранья, гігантський вугор та навіть риба, що б’ється током – скат.

Для любителів більш гострих відчуттів, Сант Валентин підготував неймовірну можливість завітати до парку розваг Chessington World of Adventures. Він розділений на 9 тематичних зон зі своїми атракціонами, на кожному із яких просто перехоплює дух від щастя.

Далі, маленьких мандрівників чекають надзвичайно цікаві екскурсії у святилище світового студентства – Оксфорд, до будинку великого детектива всіх часів і народів – Шерлока Холмса, та в видатний музей Тюссо, в якому мешкають майже «Живі» копії світових зірок кінематографа, музики та політичних діячів.

Попереду тільки цікаве, якщо залишатися з Сант Валентин.