Венеція

Перша фотографія у статті
Опубликовано

ВЕНЕЦІЯ

Це місто не може залишити байдужим нікого. Напевно з цієї причини він представлений й Сант Валентином відразу в декількох програмах, таких як Мілан - Верона - «AQUARDENS» - Сірміоне (озеро Гарда) - Венеція - Будапешт, звичайно в програмі «AQUARDENS» - Флоренція - Сієна - Рим - Ватикан - Болонья - Венеція - Будапешт і Клагенфурт - Верона - Мілан - Ніцца - Монако - Коста Брава - Барселона - Монсерат - Порт Авентура - Фігейрас - Канни - Венеція - Будапешт

Перелік великих людей, в різні часи мріяли побувати у Венеції, може зайняти хорошу книгу.

Як міраж, що виник над водами Адріатичного моря 11 століть назад, він став предметом захоплення і заздрості людей середньовічної Європи. Місто, де будинки ще доколумбової епохи, нарівні з іншими беруть участь в сучасному житті. Де 200 років тому сприймається як "недавно". Де човни - єдиний транспорт для пасажирів і вантажів.

Гірлянди мостів, над нитками каналів, розкішні картини палаців і церков, лабіринт вузьких вулиць, золоті мозаїки Собору, музика на Площі, плескіт води біля берега, запах кави сплітаються в колаж спогадів. І нерідко сумніваєшся в реальності побаченого.

Протягом двогодинної екскурсії по центру міста ви побачите зовні один з найвідоміших пам'ятників готичної архітектури - Палац дожів, що був центром державної влади венеціанської республіки.

Собор покровителя Венеції, євангеліста Марка, заснований в середині 11 століття, вражає уяву. Дивовижне змішання романського і готичного стилів з вкрапленнями епохи Відродження. Одна з найбільших у світі скарбниць музичного мистецтва. На головному вівтарі - саркофаг з мощами святого.

Годинникова вежа кінця 15 століття з унікальним механізмом.

Дзвіниця - майже 100 - метрової висоти. Головна в місті протягом понад 10 століть.

Три найстаровинніших кафе Європи ще 18 століття. Може бути, саме їх жива музика зробила площа Сан Марко відомої як "концертний зал просто неба".

І, звичайно ж, щоб до кінця відчути місто, потрібно "загубитися" в його вузьких вулицях, "заплутатися" в хитросплетіннях каналів, опиняючись час від часу на відкритому просторі якоїсь площі, слухаючи розповіді про венеціанців - жителів цих палаців, про мости, і церквах, про гондоли й карнавалі ..., щоб нарешті опинитися біля моста Ріальто - головного моста цього міста. Якщо замовити заздалегідь, можна відвідати безплатно панорамну терасу з дивовижним видом на Великий Канал і звідти послухати розповіді та легенди про будівництво моста, і деяких палаців, милуючись на них з тераси.

Сант Валентин кличе вас в путь!